سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اين اداره گفت: درخت سرو نوقاب در کنار ميدان اصلي نوقاب در فاصله کمي از شهر گناباد واقع شده که با نظر کارشناسان فن، حداقل 400 سال از عمر آن ميگذرد و در حال حاضر از وضعيت نسبتا خوبي برخوردار است.
«حسين عباسزاده» تصريح کرد: با توجه به شرايط اقليمي و توپوگرافي منطقه، اين اثر طبيعي در شمار اشجار بومي منطقه نيست و به دليل سازگاري درخت سرو با اکثر نواحي و اقليمهاي متنوع ايران به احتمال فراوان قرنها پيش به دست مسافران و کاروانيان که از اين راه عبور ميکردهاند، کاشته شده است.
اين مقام مسوول همچنين درباره طبيعت منحصر به فرد کفه نمکي بردسکن و ثبت آن در فهرست آثار طبيعي کشور افزود: پهنه نمکي بردسکن با وسعت تقريبي 7888 هکتار متعلق به دوران سوم و چهارم زمينشناسي است که با جهتي شمال شرقي ـ جنوب غربي در جنوب شهرستان بردسکن واقع شده و به طور کلي اتفاقات زمينشناسي منطقه موجب پديد آمدن چشمانداز زيبايي از طبيعت بياباني ـ کويري و رسوبات تبخيري نمکي شده است.
عباسزاده در ادامه از ثبت ملي منظر طبيعي اخلمد چناران خبر داد و بيان کرد: منطقه اخلمد که در لغتنامه دهخدا به معناي جايگاه دار و درخت آمده، در فاصله تقريبي 55 کيلومتري از مشهد مقدس واقع شده، و از بزرگراه مشهد ـ قوچان تا روستاي اخلمد 17 کيلومتر فاصله دارد. به اعتقاد کارشناسان قدمت اين منظر طبيعي و جلوههاي زيباي آن به لحاظ زمينشناسي و ساختار به دوره ژوراسيک تا کرتاسه پايين برميگردد.
سرپرست اين معاونت اخلمد را يکي از حوضههاي کشفرود در منطقه قرهقوم با جاذبههاي فراوان طبيعي و اشکال ژئو مرفولوژيکي خواند و اظهار داشت: بخش معتنابهي از اين منطقه داراي ارتفاعات است و شامل سازندههاي آهکي و منطبق و تودهاي است که بر فراز سنگهاي مارني استقرار يافتهاند و مساحتي حدود 95درصد از سطح حوضه آبي اخلمد را در بر ميگيرند.
عباسزاده خاطرنشان کرد: در مدخل دره اخلمد سازه آبي تاريخي بند اخلمد وجود دارد که از يادگارهاي معماري دوره تيموري است و از جمله قابليتهاي تاريخي و گردشگري منطقه به شمار ميآيد.
/120
انتهای پیام/